StrandVakantie Bulgarije

Strandvakanties

Strand Vakantie Bulgarije

Bulgarije heeft alle kenmerken van een klassieke vakantiebestemming, maar met een paar unieke wendingen.

“Bulgarije serveert een voorproefje van de Middellandse Zee zoals het ooit was. Denk aan ongerepte stranden en met bomen bedekte bergen onderbroken door kloosters, kerken en oude locaties die het verhaal van de geschiedenis van het land vertellen. Dus strandliefhebbers en cultuurliefhebbers komen hier goed aan hun trekken”, legt Danielle uit.

Eten is een andere factor die Bulgarije onderscheidt van andere populaire vakantiehotspots. Gezien de geografische ligging van het land, profiteert de Bulgaarse keuken van een breed scala aan kruiden, specerijen en kookmethoden. Het deelt zelfs enkele eigenschappen met eten uit het Midden-Oosten.

“Wat foodies betreft, verwacht mediterrane gerechten met een twist. Bulgaarse moussaka is bijvoorbeeld hetzelfde als de Griekse versie, alleen is er geen aubergine in zicht. En wist je dat Bulgarije een van ‘s werelds grootste wijnmakers is? Daar wordt jaarlijks zo’n 145 miljoen liter vino geproduceerd, waarvan een derde uit de regio Varna.”

Naast wijn zijn Bulgaren een voorstander van een iets sterkere drank. Rakia, een krachtige fruitbrandewijn, is de traditionele drank van het land. Een drankje voor de dapperen, het moet altijd met uiterste voorzichtigheid worden geconsumeerd: het kan een alcoholgehalte hebben van tussen de 40 en 95 procent ABV!

Locatie

Overige Informatie
Zonnig strand.
Sunny Beach (Slanchev Bryag), gelegen aan de oostkust van Bulgarije, is een badplaatsbestemming aan de Zwarte Zee. De permanente bevolking is vrij klein, maar de bloeiende toeristenindustrie trekt tonnen bezoekers tijdens de hectische maanden van de Bulgaarse zomer.
Het is de hotspot om te bezoeken in Bulgarije, vooral als je Russisch, Engels (specifiek Noord-Engels) of Scandinavisch bent.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *